Hogyan szervezz babavárót? Legfontosabb tanácsok babaváró buli szervezéséhez

HU EN

Legfontosabb tanácsok babaváró buli szervezéséhez

Szerző: RV Event

Manapság egyre nagyobb trendje van a babváró buliknak, szervezésük azonban közel sem annyira egyszerű, mint amilyennek tűnik. Profi rendezvényszervező kollégáink osztottak meg néhány hasznos tanácsot babaváró buli szervezéséhez, amit érdemes lehet nektek is meggondolnod! tanácsok babaváró buli szervezéséhez és lebonyolításához

A babaváró buli szervezésénél nagyon fontos az időzítés

Minden eseménynél igaz, hogy sok minden múlik az időzítésen. Nem véletlen, hogy a legtöbb fontos eseményt hétvégére rakjuk, még akkor is szombaton ünnepeljük a születésnapot, ha egyébként szerdán volt – mert akkor ér rá mindenki. A babaváró buli szervezésénél még ennél is alaposabbnak kell lenni. A babaváró bulit általában a terhesség második trimeszterének végén vagy a harmadik trimeszter elején szokás tartani, amikor a kismama még kényelmesen részt tud venni, ezzel érdemes kalkulálni. Ezen felül egyszerűen csak válasszatok egy időpontot, amikor a kismama és a legfontosabb vendégek biztosan ráérnek, az esetleges rosszulléteket, például reggeli hányinger is kalkuláljátok bele!
 

A babváró buli helyszíne sem mindegy

A babváró buli szervezéséhez egy jó tanács: nagyon fontoljátok meg a helyszínt. Egy jó rendezvény alapja sok esetben a jó helyszín, és ez most sincsen másképpen, csak éppen fokozottan érdemes figyelni rá! Győződj meg róla, hogy a helyszín kényelmes és megfelelő a kismama számára. Fontos, hogy legyen könnyen elérhető WC, és a helyszín ne legyen túl zsúfolt. Legyen elég hely az asztalok között. Nem érdemes a maximum felé növelni a helyszín kihasználtságot, mert az zsúfoltságot okozhat. A helyszín legyen biztonságos, különösen fontos a tiszta és csúszásmentes járófelület!
 

A babaváró bulira különleges meghívó kell

Célszerű úgy kialakítani, hogy a meghívók tükrözzék a buli hangulatát és stílusát. Ügyeljetek arra, hogy minden fontos információ rajta legyen: időpont, helyszín, ajándékozási útmutató (ha van), és a kismama kérései is. A kismama könnyen elfáradhat, ezért érdemes tisztázni a kényes kérdéseket is, például, hogy mikor van kapuzárás, vagy, hogy ér segíteni a pakolásban.
 

A babaváró bulin a dekoráció is nagyon fontos

Válassz egy témát vagy színsémát, ami illeszkedik a kismama ízléséhez. Népszerű témák lehetnek például "baba kék", "rózsaszín felhők", vagy semleges témák, mint "csillagok és holdak". Ha most lesz a baba nemének a leleplezése, akkor adott a színekkel való színek játéka, de ettől eltérő témát is szabad választani. Ezek mellett figyeljetek arra is, hogy a dekoráció ne legyen veszélyes, kerüljétek a túlzottan illatosított díszeket vagy túlzottan hangos zenei elemeket.
 

A babaváró bulira érdemes programokat is szervezni

Tervezzetek kismama- és családbarát tevékenységeket. Népszerű játékok lehetnek például a baba-méretre tippelés, baba név sorsolás, vagy kreatív játékok, amiből számtalan kering az interneten, de a mi rendezvényszervezőink is tudnak segíteni egy izgalmas babváró buli program összeállításában. 

 

A babaváró buli nem tűnhet el nyomtalanul

Biztosítsatok egy dedikált személyt vagy akár profi fotóst, aki rögzíti az esemény legfontosabb pillanatait. Ez lehetővé teszi, hogy mindenki szabadon élvezhesse a rendezvényt anélkül, hogy a képek készítésével kellene foglalkoznia, és még emléktárgy, fotó is lesz rengeteg. Hozzatok létre egy aranyos fotó sarkot, ahol a vendégek emlékezetes képeket készíthetnek. Díszíthetitek a sarkot a buli témájához illő kellékekkel, például babás kellékekkel. Hangulatos dekorációért is kereshetsz nyugodtan minket, hiszen az Eni Virágbolt dekoratőreivel együttműködve csodás dekorációt készítünk majd nektek.
 

A babaváró buli menüje

Érdemes átgondolni már jó előre, hogy mi legyen a babváró buli menüje, milyen ételeket és italokat érdemes felszolgálni. Érdemes előre tájékozódni a vendégek ételallergiáiról vagy étkezési korlátozásairól, hogy mindenki számára biztonságosan fogyasztható ételeket és italokat kínálhassatok. Ha az RV Event által szervezitek a babavárót, akkor szóljatok nekünk előre a speciális kérésekről, hogy tudjunk előre készülni! Plusz tipp: a kismama miatt kerüljétek a nyers húsokat, a nem pasztőrözött sajtokat és a magas koffeintartalmú italokat.
 
Szeretnél profi segítséget a tippeken túl is a babaváró buli szervezéséhez? Kérj egyedi ajánlatot, és segítünk, hogy a lehető legkülönlegesebb legyen ez a nap!

Üzenj nekünk

Űrlapunkon megadott elérhetőségeid egyikén hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot.

Tippek, ötletek rendezvényekhez

BLOG

Ajánlatkérés
Kapcsolat