Italok üzleti rendezvényekre: Milyen italokat illik és nem illik felszolgálni üzleti rendezvényen?

HU EN

Milyen italokat illik és nem illik felszolgálni üzleti rendezvényen?

Szerző: RV Event

Egy üzleti rendezvény esetében sok dologra oda kell figyelni, hogy minden magas színvonalú, professzionális legyen. Többek között az is fontos kérdés, hogy milyen italokat szolgálunk fel. Mutatjuk milyen alkoholos, és nem alkoholos italokat illik, valamint nem illik szervírozni egy üzleti rendezvényen. Italok üzleti rendezvényekre, konferenciákra

Milyen italokat érdemes felszolgálni az üzleti rendezvényeken?

A rendezvényeken nem csak az ételen van a hangsúly (valamint az esemény nyilvánvaló okán), hanem az italok is ugyanolyan fontosak a résztvevők számára, valamint a hangulathoz is sokat hozzá tudnak tenni. Legyen szó a kora reggeli koffeinlöketről vagy alkoholos italról, az italok minden találkozó vagy esemény létfontosságú részét képezik, ennek ellenére sokszor, sokan elhanyagolják a téma fontosságát. Ezeket az italokat javasoljuk felszolgálni az üzleti rendezvényeken.
    

Italok üzleti rendezvényekre: Víz

Minden találkozón vagy eseményen elengedhetetlen, hogy a résztvevők hidratáltak és éberek legyenek, ehhez pedig vízre van szükség. Különösen a tömött termekben, ahol nincsen sok levegő, fontos, hogy több helyen is legyen víz kihelyezve, tiszta poharakkal. Az ember alapvető szükségletéről folyamatosan gondoskodni kell! A kiszáradás fáradtsághoz vezethet, és így nem lehet megbeszélésre, konferenciára koncentrálni. Az alkoholos italok mellé is elengedhetetlen hidratálni – a víz legyen mindig központi, jól látható helyen!
 

Italok üzleti rendezvényekre: Kávé

El is érkeztünk a dolgozó ember legfontosabb italához, a kávéhoz. A kávészünetekben a résztvevők néhány percet pihenhetnek, ráadásul lehetőséget kínálnak az embereknek, hogy kicsit csevegjenek is. Számos tanulmány azt sugallja, hogy a kávé növeli produktivitást, ezért konferenciákon érdemes több kávészünetet is beiktatni, többféle jó minőségű kávét ajánlani.
 

Italok üzleti rendezvényekre: Egyéb alkoholmentes italok

Frissen facsart vagy minőségi palackozott gyümölcslevek, mint például narancs-, alma- és baracklé, nagyon népszerűek, és azok is fogyaszthatják, akik nem isznak alkoholt, autóval vannak. Manapság egyre divatosabbak a limonádék is, amiket nagyon esztétikusan lehet felszolgálni, különféle designos üvegekben – nyári napokon különösen frissítőek. Valamint a különböző fajta teák, például zöld tea, fekete tea és gyógyteák, esetleg hideg teák is tökéletes választásként bizonyulnak, amennyiben hidegebb évszakban kerül megrendezésre a rendezvény. 
 

Italok üzleti rendezvényekre: Borok

Ha már alkoholos italok, akkor legjobb a boroknál maradni. Hogy mindenki ízlésének megfeleljünk, v álasszunk vörös- és fehérbort is, esetleg egy rozét is. Amennyiben étkezésre is sor kerül, érdemes ehhez választani a kínált borokat. Érdemes helyi vagy ismert borászatok minőségi borait választani. A balatoni borászat borai különösen kiválóak. 
 

Italok üzleti rendezvényekre: Pezsgő

Egy jó minőségű pezsgő vagy prosecco mindig elegáns választás. Különösen ajánlott pezsgőt választani üzleti rendezvényekre akkor, amikor van mit ünnepelni: évzáró, évnyitó, karácsonyi céges rendezvény, siker elérése, munkahelyi évfordulók, termék bemutatása, stb. Vigyázz, ne válassz olyan alacsony minőségű bort és pezsgőt, amelyek nem keltenek jó benyomást és rontják a rendezvény színvonalát!
 

Italok üzleti rendezvényekre: Sörök

Bár a sör népszerű ital, üzleti rendezvényekhez mégsem illenek, különösen nem az alumínium dobozos sörök. Ha már söröket kínálunk, akkor az legyen kézműves sör, vagy minőségi csapolt ital. 
 

Italok üzleti rendezvényekre: Tömény italok

Nagy mennyiségű alkoholt tartalmazó italok, mint például a tequila, vodka vagy rum "shot" formában nem ajánlottak, mivel ezek könnyen vezethetnek túlzott alkoholfogyasztáshoz és nemkívánatos viselkedéshez, amik nem tolerálhatóak fontos üzleti események alkalmával. 
 

Italok üzleti rendezvényekre: Koktélok

A koktélok azért bizonyulnak tökéletes választásnak üzleti rendezvényeken, mert nagyon mutatósak. Rengeteg féle koktél van, ha megfelelőn színt választunk, akkor akár még brandingelni is lehet velük. Még céged logóját is elhelyezheted a szívószálon. Apropó szívószálak, ha kicsit is foglalkozik szervezeted a környezetvédelmével, akkor érdemes környezetbarát megoldást választani! A túl magas alkoholtartalmú italokkal megint csak érdemes óvatosan bánni! 
 

Legyél nagyvonalú az italokkal, de húzz szabályokat az italozásnak

Nagyvonalúságra vall egy izgalmas üdvözlőitallal köszönteni a vendégeket. Nagyon jól mutat, hogy a felszolgálók egy tálca lenyűgöző koktélokkal sétálnak a vendégek között, minden bizonnyal ezzel is leveszed majd a vendégeket a lábukról. Nem feltétlenül érdemes nyitott bárral szolgáltatni a vendégeknek, vagy ha ilyesmi tervek vannak, akkor annak határokat kell szabni. Például ingyenesek a frissítők, bizonyos borok, de a röviditalokért már fizeti kell. A vendégek többet isznak, ha tudják, nem nekik kell fizetni. Ez pedig nem tesz jót az üzletnek, akár még az esemény céljáról is elterelheti a figyelmet. Az is jó ötlet, ha egy üveg bort helyezünk az asztalra a vacsora közben.
 
Egy profi cateringes céget keresel, aki az ételek mellett a megfelelő italokat is biztosítja? Keresd az RV Event csapatát! Töltsd ki az alábbi űrlapot! 

Üzenj nekünk

Űrlapunkon megadott elérhetőségeid egyikén hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot.

Tippek, ötletek rendezvényekhez

BLOG

Ajánlatkérés
Kapcsolat