Szűk családi körben tartott esküvő előnyei - miért éri meg kisebb esküvőt tartani?

HU EN

Szűk családi körben tartott esküvő előnyei

Szerző: RV Event

A szűk családi körben tartott esküvőnek rengeteg előnye van. Amennyiben még te sem tudtad eldönteni, hogy véglegesen lemondj- e világraszóló lakodalomról, akkor talán most rendezvényszervezőink tapasztalatai segíteni fognak ebben.  Szűk családi körben tartott kis esküvő előnyei

Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a szűk családi körben tartott esküvők

Rendezvényszervező csapatunkkal egyre inkább azt tapasztaljuk, hogy egyre inkább népszerűek a kisebb, meghittebb, szűkebb körű esküvők. Már egyáltalán nem divat hatalmas lakodalmat rendezni, az egész rokonságot, és baráti sereget meghívni. Ahogyan egyik kedves menyasszonyunk mondta: „mi kevesen leszünk, biztosan nem hívok meg olyan rokonokat, akiket ha látnék, meg sem ismernék”. Valószínűleg a koronavírus okozta pandémiás helyzet sokat dobott ezen a trenden, de alapvetően előtte is már megfigyelhető volt ez a hozzáállás. Miért érdemes kisebb, szűk családi körű esküvőket tartani? 
 

Szűk családi körben tartott esküvő előnyei

A szűk családi körben tartott esküvők alacsonyabb költségekkel járnak

A kicsi és meghitt esküvő egyik nagy előnye, hogy a költségek drasztikusan csökkennek. A megspórolt pénzt másra is lehet fordítani, lakásra, autóra, családalapításra. Mára már nem a fényűzés az elsődleges szempont az esküvők szervezésénél. Viszont a szűkebb költségvetés, keret értelemszerűen kereteket is szab a Nagy Napnak, érdemes mindkettő oldalról egy határt szabni. Sokszor láttuk már azt, hogy a szülők folyamatosan bővítették a vendéglistát, és végül a szűk, családi körben tartott esküvő hatalmas lakodalommá duzzadt, természetesen a végszámlán is megvolt ennek a nyoma.
 

A szűk családi körben tartott esküvőkön fókuszba kerülnek a fontos részletek

Az esküvő nem másról, mint a párról szól. Egy kis esküvőn végig ők lesznek fókuszba, illetve olyan apró részletek is fényt kaphatnak, amiket egy nagyobb esküvőn senki sem vett volna észre, pedig a pár számára igenis is fontosak. A hatalmas táncok helyett megható mozzanatok kerülnek a rivaldafénybe, hely jut mindenki személyes köszöntőjének meghallgatására, a jókívánságok feldolgozására.
 

A szűk családi körben tartott esküvők jóval hangulatosabbak

A szűk családi körben tartott esküvők legnagyobb előnye szerintünk, hogy ezek mindig sokkal hangulatosabbak. Minél kevesebb a tömeg, annál meghittebb lesz az összejövetel. ha csak a legközelebbi barátok, családtagok vannak jelen, akkor sokkal meghittebb, közvetlenebb lesz az egész esemény, le lehet vetkőzni a formális szabályokat. Azokkal az emberekkel lehet mélyebb pillanatokat megélni, akik igazán számítanak. Hidd el a stressz is kevesebb lesz – ezt tapasztalatból mondjuk! A kis esküvőket szervező menyasszonyok jellemzően jóval felszabadultabbak. 
 

Kevesebb logisztikai szervezkedést igényelnek a szűk körű esküvők

Hol aludjon ez a távoli rokon, hogyan ér ide a messze lakó vidéki rokon, akinek nincsen autója? A bonyodalmak sokkal kisebbek egy kicsi és meghitt esküvőn, kevesebb embert könnyebben lehet koordinálni. Ennek köszönhetően a helyszínválasztási lehetőségek is megsokszorozódnak, arról nem is beszélve, hogy mennyivel egyszerűbb kisebb rendezvénytermeket, éttermeket találni. 
 

Az RV Eventnek is több remek esküvőhelyszíne van, ami tökéletes választás meghitt, szűk körű esküvőkhöz. Rendezvényszervező csapatunk mindenben a segítségedre lesz, így levéve a nehéz szervezési terheteket a hátadról! Kérj egyedi ajánlatot!

Üzenj nekünk

Űrlapunkon megadott elérhetőségeid egyikén hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot.

Tippek, ötletek rendezvényekhez

BLOG

Ajánlatkérés
Kapcsolat