Tippek munkatársak lojalitásának növeléséhez 2024-re, leghatásosabb praktikák a munkatársi lojalitás növelésére

HU EN

Tippek munkatársak lojalitásának növeléséhez 2024-re

Szerző: RV Event

A munkavállalók lojalitása nagyon fontos dolog, amit egyre inkább kezdenek a cégvezetők, egyéb vezetők is felismerni. De mit lehet tenni a munkatársak lojalitásának növeléséhez? Mutatunk néhány – szerintünk- hasznos tippet! Praktikák munkatársak lojalitásának növeléséhez

Miért fontos a munkatársak lojalitása 2024-ben?

A vállalatához lojális alkalmazottak segíthetnek a munkahelyi termelékenység javításában, különösen azért, mert a jó munkavégzés iránti vágyuk ugyanezt a késztetést válthatja ki munkatársaikban. Számos tanulmány bizonyította már, hogy az alkalmazottak hűsége idő, és pénz megtakarítását is jelenti a cégeknek, hiszen egy alkalmazott felvételiztetése rengetek költség, és kiesett munkaóra is. Nem beszélve arról, hogy a hűséges munkatársak milyen jó vezetői alapot képeznek, és fordítva is igaz, az előléptetés lehetősége nagyszerű motiváló erő is. Hogyan máshogy lehet még a munkatársak lojalitását növelni? Mutatjuk a legjobb módszereket!
 

Ezek a legfontosabb módszerek a munkatársak lojalitásának növeléséhez:

  • Motiváló munkakörnyezet: A mérgező munkakörnyezet gyakran hozzájárul a munkavállalók magasabb fluktuációjához, míg az egymást támogató, szenvedélyes, lojális szakemberekkel teli munkakörnyezet arra ösztönözheti az alkalmazottakat, hogy maradjanak. Ebből a szempontból nemcsak az emberi tényező, hanem a környezet tárgyi elemei is számítanak. Nem mindegy, hogy egy gyár kis iroda helységébe, sötétben kell kuksolni, vagy színes dekorációk, fények, zöld növények dobják fel a hangulatot. Mókásnak tűnik, de az ingyen kávé is tudja ilyen szempontból lojálissá tenni a munkavállalókat, hiszen a közös kávézások élménye is sokat hozzátesz a megfelelő környezethez. Bármennyire is motiváló a környezet, azért ki is kell mozdulni egy kicsit néha!
  • A munkavállaló értékesnek kell, hogy érezze magát: Az alkalmazottak gyakran lojálisabbak azokhoz a cégekhez, amelyek következetesen elismerik munkájukat és annak fontosságát. Nem feltétlen csak pénzben, hanem akár személyes köszönetben, vagy a „hónap dolgozója” díj formájában, illetve előléptetési lehetőségek révén.
  • Lehetőségek a belső növekedésre: Ha egy alkalmazott úgy látja, hogy karriercéljai összhangban vannak a vállalat karrier-növekedési lehetőségeivel, az meggyőzheti őt, hogy maradjanak, és ez javítja a vállalati lojalitását.
  • Tiszteletteljes vezetés: Mindenki ismeri azt a közmondást, hogy „az emberek hagyják el a vezetőket, nem a cégeket”. Ezért fontos, hogy a vezetői beosztásban dolgozók tiszteletet, kedvességet és empátiát tanúsítsanak alkalmazottaikkal szemben. Egy rossz vezető nagyon könnyen elüldözi a beosztottakat, ha egy részlegen nagy a fluktuáció, akkor érdemes a vezetési stílust szemügyre venni.
  • A fizetés már nem kellő motiváció: Több tanulmány is kimutatta, hogy a legfrissebb generációk nem a fizetést látják motivációként, sokkal fontosabb nekik a rugalmas munkabeosztás, illetve az, hogy azt tudják csinálni amit, szeretnének. A munkatársi lojalitást ebben az esetben jobban növelheti a versenyképes fizetés folyamatos emelése mellett az ingyenes konditermi bérlet, vagy a heti közös pizzázási lehetőség.
 

A munkatársak lojalitásának növelésére az egyik legjobb módszer egy professzionálisan megtervezett, és kivitelezett csapatépítő program. Kérj ehhez egyedi ajánlatot az RV Event rendezvényszervező csapatától!

Üzenj nekünk

Űrlapunkon megadott elérhetőségeid egyikén hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot.

Tippek, ötletek rendezvényekhez

BLOG

Ajánlatkérés
Kapcsolat