Jó üzleti kapcsolatok kialakítása: 5 tipp jó üzleti kapcsolatok kialakításához és a jó üzleti kapcsolatok fenntartásához

HU EN

Jó üzleti kapcsolatok kialakítása

Szerző: RV Event

Az üzleti életben az egyik legértékesebb dolognak a kapcsolatok számítanak, amik még a pénznél is fontosabbak. Hogyan építs ki és tarts fel te is jó üzleti kapcsolatokat? Az alábbi cikkünkben ehhez fogalmazunk meg 5 jó tanácsot! Jó üzleti kapcsolatok kialakítása praktikák

#1. Jó üzleti kapcsolatok kialakításának egyik titka, hogy adni kell!

Ahhoz, hogy kapj, adnod is kell – semmi sincsen ingyen! De minél többet adsz, annál többet fogsz kapni is. Az jó üzleti kapcsolatok kölcsönösek, úgynevezett win-win szituációt hoznak létre, mindkét félnek profitálnia kell belőle. Minél többet adsz önzetlenül annál többet fogsz kapni, hiszen a nagylelkűség és a hitelesség hírneve. Például, ha ajánlasz egy másik vállalkozást ügyfelednek, akkor az ügyfél pozitívan néz majd rád a segítségnyújtás miatt, és a vállalat, akihez terelted az ügyfelet is hálás lesz, ezáltal ha segítségre lesz szükséged, fordulhatsz hozzá. Vegyél példát a LinkedInről, az online üzleti kapcsolati platformról. Olvasd el a közzétett tartalmakat, és észre fogod venni, hogy sokan egyszerűen csak hasznos betekintést és információkat kínálnak, nem pedig üzleti ajánlatokkal bombázzák az olvasókat. Természetesen azt remélik, hogy ez új üzletekhez vezet, de nem kötődnek konkrétan ehhez a szálak. A LinkedIn-kapcsolatokhoz hasonlóan a személyes üzleti kapcsolatok is a segítségnyújtási lehetőségek felkínálásával kezdődnek- ez a jó üzleti kapcsolatok kialakításának egyik titka!
 

#2. Jó üzleti kapcsolatok kialakításához kell egy közös kiindulópont

A másik személlyel való közös érdeklődés megtalálása segíthet a jó üzleti kapcsolat kialakításához megteremteni a szilárd alapokat! Tanuld meg, mire van szükségük és mire vágynak, úgy, hogy közben azt nem mondod, hogy te mit akarsz eladni nekik, nagyon hálásak lesznek, és hízelegnek majd. Ez pozitív érzést kelt velük kapcsolatban, amire emlékezni fognak. Tökéletes alkalom egy ilyen beszélgetéshez egy informális szféra, ahol még egy szikrányi látszata sincsen annak, hogy üzletről lesz szó. 
Az iroda helyett válaszd a megbeszélés helyszínéül az RV Event éttermeit, privát, elkülöníthető részek is vannak, amik remek helyszínt biztosítanak az üzleti megbeszélésekhez, akár kis, akár nagy létszámúak legyenek!

Üzenj nekünk

Űrlapunkon megadott elérhetőségeid egyikén hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot.
 

#3. Jó üzleti kapcsolatok kialakításához meg kell ismerned a partneredet

Akár egy hálózati eseményen keresel, akár csak az ügyfelekkel csevegsz, ne csinálj mindent magadról és az igényeidről. Lazíts és ismerd meg hitelesen a másikat, hiszen így lehet csak valóban minőségi a kapcsolat. Ha azt gondolják, hogy csak azért érdekled őket, mert mi lesz belőle, akkor könnyen megszakíthatják a kapcsolatot, még azelőtt, mielőtt igazából kialakult volna!
 

#4. A jó üzleti kapcsolatok kialakításához keress fel hálózatépítő csoportokat

Rengeteg hálózatépítő csoport van már az interneten is, lépj be ilyenekbe, mert nagyon hasznosak tudnak lenni!  iIletve vannak kifejezetten ilyen céllal rendezett események is,a miken érdemes részt venni! Kiváló módja annak, hogy kapcsolatba léphess új vállalkozásokkal, különösen akkor, ha nehezen találod a helyed, és nem tudod, pontosan kiket kellene megkeresned. De ne feledd, a hálózatépítés nem egy verseny, amelyet a legtöbb névjegykártya kiosztásával nyerünk meg; ez az jó üzleti kapcsolatok kialakításának kiindulópontja, egy folyamat elindítója, ahonnan még sok van hátra! Minőségi kapcsolatokat próbálj meg kezdeményezni, amik valóban hasznosak lehetnek, sem mint mennyiségieket!
 

#5. A jó üzleti kapcsolatok kialakítása érdekében kérj visszajelzést

Ahelyett, hogy azt feltételeznéd, hogy ügyfeleid és eladóid elégedettek, kérdezz! A nyílt kommunikáció minden kapcsolat alapeleme. Amikor megkérdezed a kapcsolattartóid, hogyan érzik magukat, akkor egy kétoldalú beszélgetést indítasz el, amely feltárhatja a javítandó területeket. Egyes cégek ügyfél-elégedettségi felméréseket végeznek, hogy visszajelzéseket gyűjtsenek. De általában az a legjobb, ha felveszed a telefont, és beszélsz a legközelebbi kapcsolattartójával egy cégnél. 
 

Tippek, ötletek rendezvényekhez

BLOG

Ajánlatkérés
Kapcsolat