Esküvői költségvetés tervezése tippek, esküvői költségvetés tervezése tanácsok, és esküvői költségvetés tippek

HU EN

Esküvői költségvetés tervezése tippek, tanácsok

Szerző: RV Event

Az esküvők az élet egyik legfontosabb és legemlékezetesebb eseményei közé tartoznak. Azonban nem titok, hogy az esküvők jelentős költségeket vonzanak maguk után, ezért érdemes alaposan átgondolni az esküvői költségvetés tervezését, és megfontolni néhány költségcsökkentő tippet. Cikkünkben rendezvényszervező kollégáink adnak tanácsokat az esküvői költségvetés tervezéséhez, valamint optimalizálásához.  Esküvői költségvetés tanácsok

Az esküvői költségvetés megtervezése elengedhetetlen

Az esküvői költségvetés elkészítése első lépés a nagy napra való felkészülésben. Az esküvői költségvetés nem csak azért fontos, hogy ne költekezzünk többet, mint amit megengedhetünk magunknak, hanem azért is, mert segít tervezni és meghatározni a prioritásokat. Az esküvői költségvetés segít abban, hogy eldöntsük, milyen elemekre szeretnénk a legtöbbet költeni, és melyekre lehet kevesebbet. Valakinek a jó hangulat a fontos, a dekoráció kevésbé, valakinek pedig épp fordítva. Ez a ti napotok, döntsétek el ti mi a fontos, és mi nem, mire mennyit szántok – ehhez elengedhetetlen az esküvői költségvetés megtervezése már a legelső pillanatban.
 

Hogyan tervezzük meg az esküvői költségvetést?

Az esküvői költségvetés megtervezése során fontos lépés a pénzügyi helyzetünk áttekintése. Mennyi pénz áll rendelkezésre az esküvőre? Mennyit tudunk saját megtakarításokból biztosítani, és szükségünk lesz-e segítségre a családtól, erre van-e lehetőség? Ezek a kérdések segítenek meghatározni az összes költségvetési korlátot.


Ezután az esküvői költségvetés részleteinek kidolgozása következik. Az első lépés az összes lehetséges költségelem felsorolása, amelyek az esküvő során felmerülhetnek. Ide tartoznak a helyszín bérlése, a catering, a dekoráció, a ruhák, a fotós és videós szolgáltatások, a virágok, a zenekar vagy DJ, a meghívók, és még sok más. 

Tippek az esküvői költségvetés csökkentésére

#1. Csoportosítsd az esküvői költségvetést!

Fontos, hogy alaposan tervezzünk, és ne hagyjunk ki semmilyen fontos részletet. Készítsetek kimutatásokat a különböző költség nemeknek a tervezésnél, hogy lássátok, mi visz el sokat, hol tudtok lefaragni! Itt egy példa:
  • Helyszín, étel, ital 34,4%
  • Dekoráció, virág, grafika 11%
  • Esküvői ruha 9,2%
  • Szállás, utazás 13,8%
  • Gyűrűk 5,2%
  • Egyéb 5,2%
  • Egyéb szolgáltatók (DJ, fotós, zenekar, ceremónia mester) 21,3%
Plusz tipp: mindig legyen vésztartalék a váratlan helyzetekre! Az elkészített költségvetést célszerű két oszlopban kezelni: egy oszlopban szerepeljenek a becsült költségek, a másik oszlopban pedig a valós költségek. Így könnyebben nyomon követhetjük, hogy mennyire sikerült a tervezett költségkereten belül maradnunk.
 

#2. Határozd meg az esküvői költségvetés prioritásait!

Az esküvői költségvetés tervezésekor fontos meghatározni, melyek azok az elemek, amelyekre valóban fontosnak érezzük költeni. Például, ha egy kiváló fotós vagy egy egyedi helyszín a legfontosabb számunkra, akkor ezekre a területekre koncentráljunk, és próbáljunk meg spórolni a kevésbé fontos részleteken. Az előző kimutatás ebben hatalmas segítség lesz!
 

#3. Az esküvői költségvetés legnagyobb része a helyszín kiválasztása

Az esküvő helyszínének bérlése általában az egyik legnagyobb kiadás az esküvő során. Ennek csökkentése érdekében válasszunk olyan helyszínt, ami nem számol fel súlyos összegeket különböző címszó alatt. Az RV Event rendezvényhelyszínein számos extra szolgáltatás igénybe vehető kedvező árakon. Ha komplex esküvői csomagot kértek, amiben egyénileg összeállított menüsor, ünnepi catering, és egyedi esküvői dekoráció is van, akkor kedvezményt biztosítunk. Kérj egyedi ajánlatot!

Üzenj nekünk

Űrlapunkon megadott elérhetőségeid egyikén hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot.

 

#4. Az esküvői költségvetés csökkenthető az esküvői vendéglista szűkítésével

A vendégek száma közvetlen hatással van az esküvő költségeire, mivel minden meghívott vendégre kell kifizetnünk az ételt és az italt. Fontoljuk meg a vendéglista szűkítését, és csak azokat hívjuk meg, akik valóban fontosak az életünkben. Manapság egyre gyakoribbak a szűk körű esküvők, amik sokkal meghittebbek, és kevesebb stresszel is járnak. Egyesek több évet várnak, és spórolnak, hogy olyan távoli rokonokat is meghívhassanak az esküvőre, akiket életükben nem láttak még, pedig erre semmi szükség. Ez a ti napotok, csak azt kell meghívnotok, és vendégül látnotok, akit szeretnétek. 
 

#5. Esküvői költségvetés spórolás az off-szezonban

Hétköznap vagy téli esküvőt tartani általában kedvezőbb árakat eredményez a helyszín bérlése és a szolgáltatások terén is, ezért érdemes megfontolni. Ezekben az időszakokban a szolgáltatók gyakran kínálnak kedvezményeket. Egy téli esküvő fagyos tájjal még mesebelibb lehet, mint nyáron a napsütésben izzadni a fehér ruhában. 
 

#6. Esküvői költségvetés okosan: Vásárlás helyett bérlés

Az esküvői ruhát teljesen felesleges megvásárolni, hiszen jó esetben egy életben egyszer hordja az ember, és ez más elemekkel is így van. Számos esküvői elemet, például asztali dekorációkat, székeket, asztalokat, és még ruhákat is bérelhetünk vagy kölcsönkérhetünk barátoktól vagy ismerősöktől. Ez lehetőséget ad a spórolásra, és nem kell aggódnunk az elkészített elemek tárolásával vagy eladásával az esküvő után. Az esküvői tervezés során sok kísértésbe eshetünk, hogy olyan kiegészítőket és extrákat vegyünk, amelyek nem feltétlenül szükségesek. Ne hagyjuk magunkat elragadni a kiegészítők, például a gyémántok vagy a különleges dekorációk által.
 

#7. Az esküvői költségvetésnek és a természetnek is jót tesz az online meghívó

Az online meghívók olcsóbbak, környezetbarátabbak és könnyen testre szabhatók, és még kiküldésük is egyszerűbb, és senki nem fogja elhagyni, vagy ha igen, egy kattintás azt pótolni. Fontoljuk meg az online meghívók használatát, hogy spórolhassunk a meghívók nyomtatási és postaköltségein.
 

Tippek, ötletek rendezvényekhez

BLOG

Ajánlatkérés
Kapcsolat