Eljegyzési szokások: Eljegyzési szokások eljegyzési vacsorához, milyen eljegyzési szokásokra kell figyelni az eljegyzési vacsorá

HU EN

Eljegyzési szokások: Minden, amit tudnod kell az eljegyzési vacsorához

Szerző: RV Event

Manapság egyre jellemzőbb, hogy a párok a privát eljegyzés megkoronázása gyanánt eljegyzési vacsorát rendeznek – az eljegyzési szokások szerint ez az az alkalom, ahol a két család részére megtörténik az eljegyzés bejelentése. Milyen eljegyzési szokások vannak, amikre oda kell figyelni ezen alkalommal? Rendezvényszervező csapatunk összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat. Eljegyzési szokások lánykérés

Az eljegyzési szokások szerves része az eljegyzési vacsora

A hagyományos eljegyzési szokások szerint az eljegyzési vacsora biztosít lehetőséget a leendő párnak, hogy bejelentsék döntésüket családjaiknak, barátaiknak. Bár a lánykérés legtöbbször négy szem között, privát jelleggel szokott megtörténi, az eljegyzési vacsora ad neki hivatalos nyomot. Az eljegyzési vacsorának azonban szerintünk ennél is nagyobb jelentősége van: ekkor kezd el úgy igazán egybeforrni a két család. Általában egy ilyen alkalom mindkét fél hozzátartozóinak hatalmas öröm, és a legnagyobb lelkesedéssel vesznek részt az ünnepségben. 
 

Mi legyen az eljegyzési vacsora helyszíne az eljegyzési szokásokat figyelembe véve?

A hagyományos eljegyzési szokások szerint az eljegyzési vacsorát a lányos családi házban rendezték meg. Ismerjük őseink szokásait, imádjuk anyáink, nagymamánk főztjeit, de manapság már modernebb megoldások is vannak, így elkerülhető, hogy 30-40-50 ember egy szűk asztalnál nyomorogjon. Ennek az eljegyzési szokásnak még egy hiba van a logikájában: napjainkban a legtöbb pár a lánykérés pillanatában már együtt él, ezért nincsen már nagyon lányos, és fiús családi ház. Manapság már a hagyományos eljegyzési szokásokkal szakítva külsős helyszínt szokott választani az újdonsült párjelölt. 
Amennyiben elegáns eljegyzési vacsora helyszínt kerestek, ahol gourmet fogásokkal, prémium italokkal ünnepelhettek, a Memoriae Éttermünket tudjuk ajánlani.
 
Ha pedig inkább családias hangulatú helyet, hagyományos ételeket szeretnétek erre a különleges napon, akkor az A Bárány kaposvári éttermünk lesz remek választás számotokra!  
 

A család állja a vacsorát az eljegyzési szokások szerint

A hagyományos eljegyzési szokások éttermében az újdonsült pár családja állja az este költségeit. A mennyasszony családja biztosítja az ételeket, süteményeket, a vőlegény családja pedig az italokat. Éttermeink mindent biztosítanak, így a család is foglalkozhat teljes idejében az ünnepléssel. Többféle menüsor, sütemény, és prémium italok közül lehet választani azt est folyamán. Add le egyedi igényeidet az űrlap kitöltésével!

Üzenj nekünk

Űrlapunkon megadott elérhetőségeid egyikén hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot.
 

Kiket kell meghívni az eljegyzési szokások szerint a vacsorára?

Alapvetően azt lehet erre a kérdésre válaszolni, hogy az esküvői vacsorára a szűk családi kört, a fontos hozzátartozókat, a legközelebbi ismerősöket illik meginvitálni. Fontos, hogy csak olyanoknak küldjetek eljegyzési meghívókat, akiknek esküvői meghívót is fogtok címezni. Az nem baj, sőt teljesen érthető, ha nincs mindenki ott az eljegyzési vacsorán, aki az esküvőn ott lesz, hiszen ez egy szűk körnek szól. Viszont kellemetlen szituációkat okozhat, ha valakit meghívtok az lejegyzésre, az esküvőre pedig nem. 
 

Az eljegyzési szokások legfontosabb része a lánykérés

Még akkor is, ha már a lánykérés megtörtént más formában – illik hivatalosan is megejteni a lánykérést az eljegyzési szokásoknak megfelelően a család előtt, a vacsora előtt vagy után. A hagyományok szerint a vőlegénynek a lány édesapjától is engedélyt kell kérnie. 
 

Kell ajándékokkal készülni az eljegyzési szokások alapján?

Az esküvőn kell apró köszöntőajándékokkal készülni. Az eljegyzésen is? A hagyományos eljegyzési szokásoknak megfelelően ez alkalommal a vőlegénynek kell készülni apró figyelmességgel a menyasszonya és az örömanyák irányába. Az anyukákon, menyasszonyon kívül illik a nagymamákat is egy-egy szál virággal, csokorral köszönteni. Az örömapáknak, nagyapáknak pedig italt illik ajándékozni. Igény esetében rendezvénytermeinkben tartott eljegyzési vacsorákra ajándékokkal (virágokkal, prémium italokkal) is tudunk készülni!

Üzenj nekünk

Űrlapunkon megadott elérhetőségeid egyikén hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot.

Tippek, ötletek rendezvényekhez

BLOG

Ajánlatkérés
Kapcsolat