A legjobb beltéri csapatépítő játékok, amik meglepően hatékonyak

HU EN

A legjobb beltéri csapatépítő játékok, amik meglepően hatékonyak

Szerző: RV Event

Egyre népszerűbbek a csapatépítő játékok – persze a legnagyobb örömünkre, hiszen tudjuk, hogy mennyire fontosak ezek az események, hiszen rengeteget hozzá tudnak adni az egyének, és a szervezetek teljesítményéhez is. Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány remek beltéri csapatépítő játékot, amikért sokan rajongani szoktak. Leghatékonyabb beltéri csapatépítő játékok

Az egyik legjobb beltéri csapatépítő játék a két igazság egy hazugság

Rengeteg szakértő erre a játékra esküszik, mi több rendezvény kapcsán kipróbáltuk már, és tényleg tarolt. Ez a beltéri csapatépítő játék nagyon egyszerű, gyakorlatilag eszköz igénye sincsen, csupán egy kicsit kell előre készülniük a résztvevőknek – de már ez is a móka része. Minden résztvevőnek három állítást kell mondani, amiből kettő igaz, egy pedig hamis, de a cél, hogy minél hihetőbb legyen a hazugság, hogy ne jöjjenek rá a csapatban a megtévesztésre. Nagyon sok mindent meg lehet tudni e jégtörő beltéri csapatépítő játék során egymásról.
 

A legjobb beltéri csapatépítő játékok lehetnek kártyajátékok is

Napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek sokan a lelki egészségükbe, egyre többen szeretnének mélyebbre ásni, magukat, egymást megismerni. Ezért lehet az, hogy nagyon népszerűek az úgynevezett „Körvonal” kártyák, amiből nemrég megjelent egy kifejezetten csapatépőkre szánt kiadás is. Ebben a kártyában több lap van, a lapon kérdések, amik arra irányulnak, hogy kicsit jobban megismerhessük magunkat és egymást. Ezek a kérdések nemcsak közelebb hozzák egymáshoz a kollégákat, hanem segítenek abban, hogy megtanuljanak könnyebben bánni egymással, jobban kommunikálni. Ilyen kérdések vannak a lapokon: „Ha egy napig bárki lehetnél a társaságból, ki lennél” vagy fejezd be ezt a mondatot: „Soha nem felejtem el azt az időszakot az életemben, amikor…” és még játékos feladatok is vannak. A csapatépítő résztvevő rajongani szoktak ezekért a kártyákért, játékosan beszélni magunkról sokkal egyszerűbb! 
 

Ki tud kimenekülni a süllyedő hajóból a beltéri csapatépítő játék során?

A beltéri csapatépítő játékoknak az is a céljuk, hogy fejlődjön a csapat, ez a játék az együttes problémamegoldó készséget fejleszti. A feladat: a csapat egy csónakban evez, vagyis ül a hánykódó tengeren, ami hirtelen kigyullad, de van két percük összeszedni a legfontosabb dolgokat. Mindenkinek össze kell állítani egy egyéni fontossági sorrendet egy kivetített lista alapján, hogy ő mit vinne magával, majd közösen a csapatnak is meg kell ezt vitatnia, és egy végleges listát összeállítania. A cél az, hogy mindenki számára elfogadható döntés szülessen. Nemcsak a kommunikációt, hanem a stratégiai gondolkodást, logikát, és érvelési technikát is erősíti ez a feladat. 
 

A beltéri csapatépítő játékok során a kollégák művészi tehetségüket is bizonyíthatják

Rajzoljatok, méghozzá teljesen vakon! Sokszor érvelnek ezzel a munkatársak: „nem tudom megoldani, teljesen vakon vagyok”. Lássuk, mi van akkor, ha tényleg így van! A nagyon mókás, és hasznos beltéri csapatépítő játék menete a következő: két csapat van, mindkettőnek bekötött szemmel kell rajzolnia, majd a csapattársaknak kitalálnia, mit ábrázol a műalkotás. Ha a kettő alkotó egyszerre kezd rajzolni, akkor a tét az, hogy ki találja ki hamarabb a megfejtést. 
 

A beltéri csapatépítő játékok is nagyszerűek

A csapatépítő rendezvényekkel kapcsolatban – tapasztalataink szerint- számos tévhit él a cégvezetőkben, HR-es kollégákban. Nemcsak a kinti, hatalmas területen megszervezett események tudnak hatékonyak lenni, hanem a fent bemutatott játékos feladatok is. A beltéri csapatépítő játékoknak számtalan előnyük van a kényelem mellett is, és nem feltétlen arra gondolunk, hogy a szervezőknek nem kell folyamatosan az időjárás jelentéseket bújni. A benti csapatépítő játékok képesek megtanítani a munkatársakat a megfelelő gondolkodásmódra, segítenek egymás jobb megismerésében, így a hatékonyabb csapatmunkában, és a jobb teljesítmény elérésében. Számos benti taktika, ügyességi feladat van még a listánkon, amikkel több napot is el lehet tölteni! Beltéri csapatépítő játékokhoz, csapatépítők lebonyolításához több privát helyszínünk is van Kaposváron, illetve Balaton parti szállodánkban több napos csapatépítő lebonyolítása is lehetséges. Teljes körű szervezéssel, és kivitelezéssel, cateringgel, cégre szabott dekorációval várunk! Kérj egyedi ajánlatot!

Üzenj nekünk

Űrlapunkon megadott elérhetőségeid egyikén hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot.

Tippek, ötletek rendezvényekhez

BLOG

Ajánlatkérés
Kapcsolat