Szülinapi zsúr szervezés tippek : 8 szakértő tipp szülinapi zsúr szervezéséhez, és lebonolyításához

HU EN

Szülinapi zsúr szervezés tippek

Szerző: RV Event

A születésnapok mindig különleges alkalmak, főleg a kicsik és persze a szülők számára. Egy színes és izgalmas szülinapi zsúr szervezése azonban nem mindig könnyű feladat. Ebben a cikkben az RV Event rendezvényszervező csapatának tippjeit olvashatod, amivel remélhetőleg segítünk könnyebbé tenni a szervezést, és egy emlékezetes napot varázsolunk a gyerkőcnek, és neked is! Szülinapi zsúr szervezés lépései

A szülinapi zsúr szervezésében a tervezés az igazi kulcs

A sikeres szülinapi zsúr az előzetes tervezésen múlik. Kezdd el időben a szervezést, hogy elegendő időd legyen minden részlet kidolgozására. Készíts egy ütemtervet, amely tartalmazza a meghívók elkészítését, a helyszín kiválasztását, a dekoráció beszerzését és az étel-ital tervezését. Hidd el nagyon stresszes leszel, és még csalódott is, ha egy héttel a születésnap előtt egyetlen cukrászda sem vállalja a mesefigurás tortát, vagy nem kapsz a kedvenc színben számozott lufit.
 

A szülinapi zsúr szervezése előtt válassz egy jó témát

Válassz egy olyan témát, amely a gyermek érdeklődési körébe tartozik. Legyen az egy kedvenc mesefigura, szuperhős vagy állatok világa. A témaválasztás alapján könnyebb lesz a dekoráció, az ajándékok és a torta kiválasztása, tehát a legjobb, ha még a konkrét feladatok elkezdése előtt megvan ez a téma. Ha nagyobb a gyerek, akkor akár meg is kérdezheted, hogy ő mit szeretne, és akkor biztos nem lesz csalódás. 
 

Szervezz interaktív programokat a szülinapi zsúrra

Gondolkodj el kreatív és interaktív programokon, amelyek leköthetik a gyerekeket. Arcfestés, lufihajtogatás, vagy kis műhelyek szervezése mind olyan tevékenységek, amelyek fokozzák a buli hangulatát. A gyerekek nem szeretnek egy helyben ülni, még akkor sem, ha a kedvenc meséjüket vetíted nekik, de alkotni, kézműveskedni annál inkább. Sorversenyek, interaktív társasok, közös kézműves tárgy készítése, ami később remek emléktárgy – mind nagyszerű ötlet. Mindig vedd figyelembe ne csak a te gyereked, hanem a meghívottak életkorát is!
 

A szülinapi zsúr szervezésének fontos lépése az egyedi meghívók megtervezése

A meghívók már a kezdetektől fokozzák a várakozás izgalmát. A gyerekek imádják ezt nézegetni, és várni a nagy napot, amikor játszhatnak a barátaikkal. Készíts egyedi meghívókat, amelyek tükrözik a választott témát, és adnak egy kis ízelítőt a várható szórakozásról. A mami technika mellett otthon is összekattintgathatod, majd színesben kinyomtathatod, de akár profikra is bízhatod az egyedi designt. 
 

Egyszerű és finom ételek kellenek a szülinapi zsúrokra

A gyerekek egyszerű ételeket kedvelnek. Szervezz olyan ételeket, amelyek könnyen fogyaszthatók, és ne felejtsd el a különféle diétás igényeket sem, sajnos egyre több gyerek ételérzékeny. Ezzel kapcsolatban mindenképpen kérdezd meg a szülőket, hiszen nem kellemes sem neked, sem a meghívott gyerkőcnek, ha ő nem ehet a tortából, mert érzékeny valamire. Sokkal jobb, ha neki is külön mini tortával, vagy tortaszelettel készülsz, de ezzel kapcsolatban mindenképpen egyeztess a szülővel, hiszen ő tudja, mit ehet a gyerek, és mit nem. És plusz tipp, hogy a színes és vidám kinézetű ételek mindig nagy sikert aratnak.

Plusz tipp: Az RV Event catering kínálatában vannak mindenféle gasztronómiai specialitások, nemzetközi különlegességek, mégis tudod mi aratja mindig a legnagyobb sikert? Nem is a magyaros ételek, a rántott hús, vagy a gyerekmenünek szánt rántott sajt. Hanem a street food táblánk ételei, a sültkrumpli, a hot dog és a hamburgerek! Kérj te is egyedi street food kiszolgálást a zsúrra IDE kattintva!

Milyen dekorációt válasszak a szülinapi zsúr szervezésére?

A helyszín dekorálása elengedhetetlen a jó hangulat kialakításához. Lufik, szalvéták, asztali terítők és egyéb dekorációs elemek segítenek a kívánt atmoszféra megteremtésében. A szülinapi zsúr dekorációját gyakorlatilag lehetetlen elrontani, hiszen a gyerekek nem nézik, hogy melyik szín melyikkel passzol, számukra egy a lényeg: legyenek lufik, színes legyen, és külön bónusz, ha kedvenc állataik, mesefiguráik is megjelennek. Rendezvényszervező csapatunknak számtalan mesés zsúrdekorációs ötlet van a tarsolyában.
 

Személyre szabott ajándékokkal készüli a szülinapi zsúrra

Ajándékok nélkül nincsen szülinap, ezt mind tudjuk, igaz?! Gondolkodj el olyan ajándékokon, amelyek személyre szabottak és kapcsolódnak a gyermek érdeklődési köréhez. Egy kis kreativitás és figyelmesség sokat dobhat az ajándékozás élményén. Előre egyeztesd a zsúrra érkező vendégekkel, hogy milyen ajándékokkal készüljenek, húzz meg egy határt is, hogy senki ne készülje túl magát, és ne próbálják meg egymást túlszárnyalni. Néha egy szelet csoki, és egy kedves képeslap is elég.
 

Fényképsarkot is szervezz a szülinapi zsúrra!

Készíts egy sarkot, ahol a vendégek szabadon fényképezkedhetnek. Egy fényképfal vagy fotósarok segít emlékezetes pillanatokat rögzíteni a zsúron. Szerencsére ma már mindenkinek van okostelefonja, így akár fotós nélkül is lehet rögzíteni ezeket a kedves emlékeket. Néhány év múlva hatalmas mosollyal a szádon, vagy éppen könnyes szemmel nézed majd ezeket a képeket! Plusz tipp: Ne felejtsd el köszönetet mondani a vendégeknek a részvételükért, és küldj nekik emlékeztetőket a buliról, például egy csoportképet vagy rövid videót.
 

Tippek, ötletek rendezvényekhez

BLOG

Ajánlatkérés
Kapcsolat